Bas Niemantsverdriet bekroond als ‘Vrijwilliger van het Jaar’

Waar afgelopen woensdag het de beurt was aan Bouwspeeltuin Bouwgein als ‘Vrijwilligers organisatie van het Jaar’, mocht de 77-jarige Bas Niemantsverdriet vrijdag jl. de prijs van ‘Vrijwilliger van het Jaar’ in ontvangst nemen. Beide prijzen zijn in het leven geroepen door de lokale D66 in Nieuwegein.

Bas Niemantsverdriet werd geëerd als ‘Vrijwilliger van het Jaar’ tijdens een hartverwarmende uitreiking in Buurtplein Batau. Tom Verhoeve, fractievoorzitter van de D66, en Hanny Plomp-van Rheenen, raadslid van D66 in Nieuwegein, hadden de eer om de prijs aan Bas uit te reiken in het buurtplein.

De bekroning vond plaats onder het genot van een heerlijke maaltijd, bereid door Bas en andere toegewijde vrijwilligers, voor de buurtbewoners. Bas ontving de trofee en bloemen onder een luid applaus van de aanwezigen.

De 77-jarige Niemantsverdriet werd genomineerd vanwege zijn geweldige bijdrage aan de buurt. ‘Hij staat bekend om het doen van boodschappen voor de maaltijden die hij bereidt en het schoonmaken van de keuken na afloop. Daarnaast speelt hij een cruciale rol bij het versieren voor speciale gelegenheden. Zijn veelzijdigheid en toewijding maken hem geliefd bij buurtbewoners, die hem beschouwen als een echte onmisbare duizendpoot’ aldus de jury in het rapport.

Hanny Plomp-van Rheenen: ‘Het benoemen van Bas Niemantsverdriet als ‘Vrijwilliger van het Jaar’ benadrukt hoe belangrijk vrijwilligerswerk is en hoeveel impact mensen als Bas hebben op onze samenleving.’

Hanny Plomp, vol lof over Bas en zijn medevrijwilligers, benadrukte dat het een voorrecht was om Bas te erkennen als ‘Vrijwilliger van het Jaar.’ Ze deelde haar vreugde over de gezamenlijke maaltijd, met boeiende gesprekken en dat er uitbundig lof was voor alle vrijwilligers die zich inzetten voor de buurtbewoners.

Tom Verhoeve: ‘Bas zet altijd zijn beste beentje voor, zonder daar iets voor terug te verwachten. Mede dankzij hem vinden dit soort mooie waardevolle maaltijden plaats. Tegelijkertijd vindt hij het zelf niet zo speciaal. Dat maakt Bas juist bijzonder.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk